Webshop

Een retro lamp van ANVIA maakt iedere ruimte bijzonder!

Retro Hengellamp No.1506: De Hoge Vorst

899.00

levertijd: 3-4 weken 

Clear
SKU: N/A Category:

De hengellamp van de ontwerper Jan Hoogervorst is één van de meest iconische verlichtingsproducten uit de Nederlandse verlichtingsindustrie. Hoogervorst was een mid-century ontwerper en heeft van begin jaren ’50 tot begin jaren ’80 de zogenaamde ‘Jaarcollecties’ voor ANVIA ontworpen. Sinds 2015 zijn wij gestart met reproductie van zijn meest populaire ontwerpen. Dit uit zich in een buitengewone combinatie: het ontwerp van toen met de technologie van nu.

 

ANVIA hengellamp

De ANVIA hengellamp is gebaseerd op het originele ontwerp uit eind jaren ’60 met een zeer fraai cardanisch mechanisme. Het unieke cardanisch mechanisme zorgt ervoor dat je de retro plafondlamp vrijelijk horizontaal kan ronddraaien. Daarnaast kun je met het contragewicht de lamp omhoog en omlaag zetten en deze met de kartelmoeren vervolgens vastzetten. Ook de lampenkap zelf is in diverse standen te zetten. Hierdoor kent de lamp ontelbare standen wat hem erg gebruiksvriendelijk maakt. Het toegepaste materiaal in deze lamp bestaat uit een combinatie van aluminium en staal. De uitstekende kwaliteit zorgt ervoor dat je jarenlang plezier zal hebben van jouw aankoop.

 

Productinformatie

  • De hengellamp is maar liefst 160 cm lang
  • De kap heeft een diameter van circa 30 cm
  • E27 Fitting/LED
  • Verkrijgbaar in crème wit en mat zwart
  • Andere kleuren en combinaties op aanvraag

 

Over ANVIA

Met de retro lampen van ANVIA kleedt je jouw huis heel gemakkelijk stijlvol aan. Er wordt met regelmaat een nieuwe lamp aan de ANVIA collectie toegevoegd. Dit zijn allemaal reproducties van de originele mid-century lampen. Natuurlijk houden we betreft de kleuren wel rekening met de laatste trends op het gebied van design. Onze collectie bestaat uit échte eyecatchers! Wat ANVIA zo bijzonder maakt is dat wij onze klanten centraal stellen, er is van alles mogelijk omdat de lampen stuk voor stuk met de hand vervaardigd worden. Wil je jouw favoriete lamp bijvoorbeeld in een andere kleur bestellen zodat het beter in jouw interieur past? Geen probleem! Neem contact met ons op en wij zorgen voor een kleur die naadloos bij jouw woonstijl aansluit!

 

Gewicht 4 kg
Afmetingen 160 × 33 × 75 cm
Kleur

matwit, matzwart