Retourneren

Wil je een product ruilen of retourneren?
Voor online bestellingen geldt een retourmogelijkheid van 30 dagen.

 

Dit wordt ook wel het herroepingsrecht of retourrecht genoemd.

 

Let op! In onderstaande gevallen kun je geen aanspraak maken op het herroepingsrecht:

  • Snoeren die op maat zijn gesneden;
  • Draai elementen met een andere afwerking dan standaard
  • Producten die door ANVIA tot stand zijn gekomen in overeenstemming met specifieke wensen van jou als klant zijnde (ook wel op maat gemaakte producten genoemd). Denk hierbij aan op afwijkende afwerkingen en kleuren.


Hoe retourneer ik een product?
Om één of meerdere producten uit je bestelling te retourneren, doorloop je de volgende stappen:

  • Meld bij ANVIA dat je een artikel wilt retourneren. Dit kan door een email te sturen naar info@anvia.nl. Dit is noodzakelijk voor het verwerken van de retourmelding.
  • Je ontvangt een bevestiging van je retourmelding.
  • Verpak het te retourneren product in de originele verpakking en zorg ervoor dat het onderweg niet kan beschadigen.
  • Stuur het product terug naar ANVIA BV (zie adres hieronder). Je kunt het pakket ook verzekerd versturen. Neem in geval van een groot pakket even contact op met ANVIA, dan regelen wij een geschikte koerierservice om de producten terug te zenden. Let op ! De kosten hiervoor kunnen varieren en zijn voor jouw rekening.

 

ANVIA B.V.
Klokgebouw 216
5617 AC EINDHOVEN

 

 

Nadat wij het pakket in goede orde hebben ontvangen ruilen wij het artikel om (indien voorradig) of storten wij het aankoopbedrag uiterlijk binnen 14 dagen na retourzending terug op je rekening.

 

Tijdens de bedenktijd van 30 dagen mag je het product natuurlijk uitpakken of gebruiken zoals je dat in de winkel zou doen. Gebruik je het product zodanig dat het niet meer ‘als nieuw’ verkocht kan worden, dan kan ANVIA beslissen dat je minder geld voor het product terugkrijgt. We willen graag een volgende koper ook het product onbeschadigd en in de originele verpakking kunnen aanbieden.

 

Wil je het product retourneren, dan verzoeken we je vriendelijk het product in de originele verpakking terug te sturen.

 

Zijn er kosten verbonden aan retourneren?
De verzendkosten voor het retourneren van producten zijn voor jouw rekening. De kosten van pakketten die onder rembours of ongefrankeerd naar ANVIA worden verzonden, verrekenen wij met het eventueel terug te storten bedrag.


Wat houdt het herroepingsrecht in ?
Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van reden de overeenkomst met ANVIA te herroepen. Dit geldt echter niet indien op de productpagina duidelijk is vermeld dat het specifieke product is uitgesloten van het herroepingsrecht (bijvoorbeeld in het geval van op maat gemaakte producten).

 

De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop je het laatste product uit de bestelling fysiek in bezit krijgt.

 

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ANVIA op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping dat je in het toegezonden pakket vindt. Je bent hiertoe echter niet verplicht. Als je wel van deze mogelijkheid gebruik maakt, sturen wij je per e-mail een ontvangstbevestiging van je herroeping.

 

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om mede te delen dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht vóór de herroepingstermijn is verstreken.


Wat zijn de gevolgen van herroeping ?
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 30 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen we je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening brengen.

 

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

 

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 30 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 30 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.

 

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen.

 

Ik heb een beschadigd of verkeerd product ontvangen
Het kan helaas gebeuren dat een product toch schade oploopt voor of tijdens bezorging. Ook komt het een enkele keer voor dat je het verkeerde product ontvangt. Wij doen er natuurlijk alles aan om deze situaties te voorkomen.

 

Mocht je toch een beschadigd of verkeerd product hebben ontvangen, neem dan even contact op met info@anvia.nl. Wij zorgen ervoor dat je het juiste, onbeschadigde product zo spoedig mogelijk thuis ontvangt.

 

Als je bestelling beschadigd of kwijt is geraakt toen je deze naar ons terugstuurde, ben jij verantwoordelijk voor de kosten. Deze kun je in sommige gevallen verhalen op de vervoerder. 

Bekijk alle Anvia lampen