Dutch Design verlichting: geef je interieur een creatieve boost!

Dutch Design verlichtingDe stroming ‘Dutch Design’ heeft Nederland in de jaren negentig wereldwijd écht op de kaart gezet, zo ook de Dutch Design verlichting. Er zijn in de Nederlandse geschiedenis veel verschillende design lampen ontworpen door Nederlandse ontwerpers. Eén van deze ontwerpers is Jan Hoogervorst. Hij was een van de grootste ontwerpers tijdens de jaren vijftig, zestig en zeventig. Hoogervorst ontwierp ieder jaar de zogenaamde Jaarcollecties voor ANVIA. Deze collecties werden niet alleen in Nederland opgemerkt, ANVIA ontwikkelde ook internationale allure. Jan Hoogervorst werd geïnspireerd en beïnvloed door vooruitstrevende Italiaanse verlichtingsbedrijven als Arredoluce, Stilnovo en Arteluce maar ook door de kunstbeweging De Stijl. Deze kunstbeweging was ook de inspiratiebron voor de Dutch Design stroming.

 

Dutch design verlichting: hoe is de Dutch Design stroming eigenlijk ontstaan?

De term Dutch Design is in de jaren negentig door de media op de kaart gezet. Het Nederlandse platform Droog gooide in 1993 op een internationale meubelbeurs in Milaan hoge ogen, waardoor journalisten spraken over a new wave of Dutch Design. Minimalistisch, experimenteel en innovatief zijn een aantal kenmerken van de ontwerpen binnen de stroming. Zoals al eerder gezegd, is kunstbeweging De Stijl een belangrijke inspiratiebron voor deze stroming en werd de term in de loop van de jaren negentig pas echt wereldberoemd. Maar de stroming gaat veel verder terug de tijd in, tot net na de Tweede Wereldoorlog. Ondanks het feit dat Dutch Design verlichting in de jaren negentig pas echt zijn opmars maakte, past ANVIA met de verlichtingsontwerpen van Jan Hoogervorst en de internationale allure hierin helemaal thuis! Daar ze geïnspireerd zijn door de kunstbeweging De Stijl. Zijn ontwerpen kenmerken zich door minimalisme, puurheid en functionaliteit, met een geweldig gevoel voor verhouding doch ook sterk calvinistisch.

 

Geef jouw interieur een creatieve boost met een ANVIA lamp!

ANVIA heeft een prachtige collectie verlichting. Na meer dan dertig jaar afwezigheid heeft ANVIA in 2015 een herstart gemaakt en zijn we zoals vanouds ook actief op de internationale verlichtingsmarkt. We zijn er trots op dat we deze Nederlandse lampen opnieuw het levenslicht hebben kunnen laten zien. Als je op zoek bent naar een Dutch Design lamp voor jouw eigen collectie, ben je bij ANVIA aan het juiste adres. Maak van design een prachtig statement en haal deze onderscheidende verlichting met een bijzonder verleden in huis, kantoor of showroom. Bekijk de lampen in onze webshop. Voor meer informatie of vragen kun je altijd contact met ons opnemen.